Vilken kvalitet ska jag välja? 

Alla tryck från MCZgallery är av hög kvalitet och ger en finnish som liknar originalmålningarna. 

Pappret som avnvänds vid giclée-tryck från MCZgallery är syrafritt och arkivbeständigt bomullspapper som suger åt sig mer färg än "heavy weight-pappret" och är nära dubbelt så kraftigt.

Mer om giclée:  

Giclée fine art, är en konstnärlig grafisk teknik i form av bläckstråleutskrift. För att ett tryck ska betraktas som sann giclée måste fyra grundläggande kriterier uppfyllas:

- Dokumentets upplösning: En bild som ska skrivas ut som en giclée måste skapas med en upplösning på minst 300 punkter per tum (dpi) för att säkerställa att den slutliga utskriften skall ha tillräcklig skärpa.

- Papper: För giclée-utskrift måste papperet som används vara arkivbeständigt. Det skall vara syrafritt och bestå av 100 % bomull.

- Bläck: Den största skillnaden mellan en vanlig bläckstråleutskrift och ett giclée-tryck är att giclée skrivs ut med hjälp av ljusäkta pigmentbaserat bläck. Pigmentbaserat bläck har längre livstid (allt från 70 år till 100+ för färgbilder och ännu längre för svartvita motiv.

- Skrivare: Den typ av skrivare som används för giclée använder bläck med 8 till 12 olika färgpatroner.

Sammanfattningsvis 

Man kan säga att det är skrivarens egenskaper och färgpigment, tillsammans med papperskvalitén avgör om trycket kan bedömas vara godkänt som Giclée. 

Precis som vid traditionella grafiska tekniker som litografi, serigrafi, koppargrafik med mera, är det konstnären som avgör om trycket skall godkännas. Giclée fine art kan anses vara den moderna formen av konstnärlig tryckteknik.

De motiv vi trycker i begränsad upplaga, trycks alltid enligt giclée-principen så långt måtten tillåter det. Mått som 50 x 70 och 60 x 80 går bra. Däremot får storleken 70 x 100 inte plats i skrivaren vi använder. Vi trycker gärna den storleken vid förfrågan på 180g "heavy weight coated paper", även det av bra kvalitet som ger ett "äkta" intryck. (se bild)